opc_loader

DUCT TAPE

Van goedkope duct tape tot de originele Duck Tape, de Tapeconcurrent heeft het! In ons ruime assortiment hebben we voor iedere toepassing de beste duct tape.

Wat is het verschil tussen onze duct tapes?

De drager en de lijmlaag van de duct tape maken het verschil. De drager bestaat uit geweven linnen met een PE toplaag. Hoe hoger het aantal gebruikte draden (mesh), des te sterker is de tape. Dit maakt de tape ook makkelijker met de hand te scheuren. Zo heeft onze budget duct tape een weving vanaf 18 mesh, terwijl de topkwaliteit duct tape de hoogst mogelijke weving van 80 tot 148 mesh heeft.
De lijmlaag bestaat uit hotmelt (synthetisch rubber) of solvent (natuurlijk rubber). Duct tape met hotmelt plakt direct goed vast, maar laat bij verwijdering vaak lijmresten achter. Deze belijming wordt veel gebruikt bij de (low) budget duct tapes. Duct tape met solvent belijming heeft ook een hoge kleefkracht die goed hecht aan de ondergrond, maar laat geen lijmresten achter bij het verwijderen. Als schoon verwijderen belangrijk is, dan is een topkwaliteit duct tape de beste keuze.