opc_loader

Menu

Compriband

Wat is het verschil tussen beide compribanden?


Compriband 6394 is het beste geschikt voor het afdichten van voegen bij deuren en ramen, waarbij ze aansluiten op profielen of warmte isolerende materialen. Deze compri band valt onder stress groep 2, en is dus minder geschikt voor buitenmuren. Bij buitenmuren gaat het meestal om materialen als baksteen, metselwerk, tegelwerk, natuursteen, beton, vezelcement of kalkzandsteen, allemaal erg stabiel maar niet onaantastbaar. Zwelband 6394 heeft een grijze kleur. 

Voor het afdichten van voegen en kieren bij buitenmuren, is Compriband 6394X het beste geschikt. Deze zwelband is ingedeeld in stress groep 1 en kan zonder problemen aan directe weersinvloeden worden blootgesteld, zoals regen, sneeuw, wind en zon. Compriband 6394X is te herkennen aan de zwarte kleur. 

Om de optimale afdichting te krijgen (600 Pa) moet het band volledig gecomprimeerd worden. De richtlijnen zijn als volgt: 

Beginpunt: het band is niet ingedrukt, is 100%. Als de tape tot 20-25% is samengedrukt voldoet de afdichting aan DIN 18542; voldoende tegen slag- en sproeiregen.
Bij 35% compressie van de oorspronkelijke dikte (100%) zou de tape nog steeds bestand moeten zijn tegen (zware) regen. Er wordt geadviseerd om zeker niet minder compressie toe te passen.   

Het basisprincipe is simpelweg: Hoe meer compressie hoe beter

Welke maat compriband heb ik nodig?Opmeten compriband

Om te bepalen welke maat compriband nodig is om de voeg goed af te dichten, is het belangrijk om de voeg op te meten. In onze productomschrijving tonen wij eerst de voegdiepte en vervolgens de voegbreedte.

Bijv: 6394 Compriband BG1 voeg 10/2-4 mm x 12 meter

De voeg is dus 10 mm diep, wat betekent dat de compriband 10 mm breed is. Het is belangrijk dat de compriband altijd binnen de voeg blijft.
De 2-4 mm staat voor de voegbreedte. Deze moet dus minimaal 2 en maximaal 4 mm breed zijn, zodat de compriband zo optimaal mogelijk kan opzwellen en de voeg goed afsluit.