opc_loader

Menu

KLITTENBAND

Wat is het verschil tussen haakband, lusband, klittenband en klikband?

Klittenband bestaat uit 2 delen, namelijk een haakkant en luskant. De haakband is de “harde” kant. De lusband is de “zachte” kant met kleine harige lusjes. Door beide kanten op elkaar te drukken, haken ze in elkaar en vormen de haak- en lusband tape een set; klittenband tape

Een ander soort klittenband tape is de zogenaamde klikband (paddenstoelband). Beide klikbanden zijn hetzelfde en hebben kleine harde haakjes in de vorm van paddenstoelen. Door ze stevig op elkaar te duwen, klikken ze in elkaar en ontstaat een zeer hoge schuif- en trekweerstand. Deze kan dus minder makkelijk van elkaar worden gehaald dan standaard klittenband tape en heeft een sterke verbinding in alle richtingen. Meer weten? Bekijk dan de Velcro Alfa-Lok of de 3M Dual Lock klikband.

Tapeconcurrent levert alle soorten klittenband zelfklevend, zowel de losse haak- en lusband, klittenband en klikband. Daarnaast hebben we dubbelzijdig klittenband in het assortiment. Deze klittenband kabelbinder van Velcro is verkrijgbaar in meerdere lengtes en kleuren.